Vragen over interieurontwerp

Onder mijn blogs bied ik lezers altijd de mogelijkheid om hun vraag te stellen. In de afgelopen tien jaar heb ik zo al 227 reacties gekregen, die ik allemaal heb beantwoord. Bij sommige blogs worden nooit vragen gesteld. Maar er zijn ook blogs waaronder al meer dan 50 keer is gereageerd. Het blog Wat je moet weten over wit is koploper. Het grote misverstand rond een schuifdeur is een goede tweede. Het geeft aan voor welke problemen mensen op internet naar oplossingen zoeken.
Ik begrijp heel goed dat bewoners op zoek zijn naar concrete oplossingen voor een zichtbaar probleem. Maar ik zou zo graag willen dat iedereen in de gaten heeft dat de zichtbare elementen uiteindelijk maar voor een klein deel je gevoel in huis bepalen.

Het gaat hem om de knikkers

Tijdens het schrijven aan mijn opleiding DORET zocht ik naar een verhaal dat ik eerder al eens gehoord had. Ik zou er voor mijn cursisten mijn opvattingen over interieur mooi mee kunnen illustreren.
Maar toen ik het verhaal gevonden had en nogmaals doorlas, vond ik het óók een duidelijke metafoor om mee te laten zien waar het bij interieurontwerp vaak fout gaat.
Het verhaal ken je misschien al. Dit is het:

Het verhaal van de professor en de knikkersbron: www.allesoverhr.nl

De knikkers van je interieurontwerp

Een wijze levensles, die ik ook door wil trekken naar interieurontwerp. Noch kleuren, noch deuren, noch specifieke meubels in je woning bepalen of je een huis hebt dat je gelukkig maakt. Het zijn andere, minder gemakkelijk zichtbare elementen die een heerlijk huis maken. Al gebruik je nog zoveel warme kleuren, als je de basiselementen niet verwerkt, lukt het toch niet helemaal om je er thuis te voelen.
Begin bij de inrichting dus eerst met de grote knikkers en vul daarna de gaten tussen de knikkers met je visuele keuzes!
Die grote knikkers zijn: Daglicht, Onbewuste signalen, Rust, Eerst jezelf en Techniek.  D·O·R·E·T dus.

Als je deze vijf knikkers als eerste in je pot stopt, geef ik je de garantie dat er een heerlijk huis ontstaat!
Meer hierover lees je in diverse blogs op deze website en in mijn boek “Hoe krijg ik een heerlijk huis”.

Vragen? Zet ze in het commentaarveld hieronder en ik geef je antwoord.

Ik wens je een heerlijk huis!